Nieuws

UIT in het weekend: dit zijn de tips van Esther

Heb je zin om er lekker op uit te gaan dit weekend, maar heb je nog geen idee wat er allemaal te doen is. Dan heb je geluk want ik heb de leukste tips voor je op een rijtje gezet.
Heb je zin om er lekker op uit te gaan dit weekend, maar heb je nog geen idee wat er allemaal te doen is. Dan heb je geluk want ik heb de leukste tips voor je op een rijtje gezet.

Een duik in de Romeinse geschiedenis

Zo kun je deze week in de Romeinse geschiedenis van ons land duiken tijdens de vijfde editie van de Romeinenweek. Op verschillende plekken in de provincie is er van alles te doen. Zo is de Romeinse wachttoren in Opheusden open, is er een speciale romeinenwerkplaats in Museum Valkhof in Nijmegen en kun je meewandelen met de Romeinse bierveldtocht in  Berg en Dal.

Festival vol ambachten in Winterswijk

In Winterswijk kun je zaterdag naar het Festival der Ambachten. Maak er kennis met het ambacht van nu. Er worden onder meer demonstraties klompen maken en vlechten gegeven. Ook kun je je oude gereedschap meenemen om zelf te leren slijpen. 

Gitaarsolo’s, vurige vocalen en stevig slagwerk bij Legends of Rock

Het is inmiddels vaste prik op de laatste zaterdag van april: rockmuziek in de tuin van De Wolfsberg in Groesbeek. Drie voltallige bands brengen een ode aan de grootheden in de rockscene tijdens Legends of Rock. Geniet van minutenlange gitaarsolo’s, vurige vocalen, stevig slagwerk en een niet te onderdrukken energie en liefde voor muziek. 16.00 tot 21.00 uur

Beleef de luchtoorlog in Fort Vuren

In het WO II en Vliegeniersmuseum in Vuren is aanstaande zaterdag de Gelredag. Van 10.00 tot 12.00 uur kun je terecht op een schitterende locatie: Fort Vuren. Je komt er alles te weten over de vele neergestorte vliegtuigen in Gelderland. 

Vlooienmarkt in Zevenaar

Nog niet genoeg spullen kunnen vinden tijdens Koningsdag of heb je juist nog wat spullen over? Dan is de vlooienmarkt in Zevenaar iets voor jou. Sporthal Heerenmaten staat vol met kramen en grondplaatsen waar spullen te koop zijn en waar je spullen kunt verkopen. Voor iedereen wat wils! De vlooienmarkt begint om 10:00 uur tot 17:00 uur. 

Meedeinen met zeemansliederen in Culemborg

Gek op zeemansliederen? Dan kun je zondag middag het beste naar Culemborg gaan. Meerdere havenkoren zingen zeemansliederen tijdens de Havenkoren Middag. Er zijn optredens tussen 12.00 en 18.00 uur. 

Van Bach naar Wereldmuziek

Het Bach Bridges festival in Zutphen met kamermuziek, theater, dans, musical, film en beeldende kunst is voor jong en oud. Voor oude en nieuwe Nederlanders, van klassieke muziek naar de wereld om ons heen. Op verschillende plekken in Zutphen, zoals  Wijnhuistoren, het Koelhuis en Bolwerck je terecht voor de optredens van het Bach Bridges Festival.