15-jarige tekent hoger beroep aan in zaak Ronnie en Jasper

ARNHEM - In elk geval één van de veroordeelde jongeren in de zaak Jasper en Ronnie Vernes-Sewratan gaat in hoger beroep. De jongen van 15 jaar houdt vol dat er sprake was van zelfverdediging.

De jongen was betrokken bij de vechtpartij op de Nelson Mandelabrug in Arnhem april vorig jaar. Het homostel Jasper en Ronnie werd mishandeld. Ronnie verloor zijn tanden. De mishandeling leidde zowel in binnen- als buitenland tot veel verontwaardiging, omdat de mannen verklaarden dat ze in elkaar waren geslagen omdat ze homo zijn.

De rechter achtte dat niet bewezen. Drie jongens kregen een taakstraf van 80 uur, de jongen die Ronnie sloeg waardoor hij zijn tanden verloor, kreeg een taakstraf van 160 uur.

'Goed afgewogen'

Volgens de advocaat van de 15-jarige jongen, Raymond Frijns, herkent zijn cliënt zich niet in de uitspraak van de rechter. 'Mijn cliënt zegt dat hij zichzelf moest verdedigen.'

De advocaat verwacht dat het nog een half jaar tot een jaar gaat duren voor het hof de zaak behandelt. 'We hebben goed afgewogen, wel of geen hoger beroep. De zaak heeft grote impact, ook op mijn cliënt, maar hij heeft het recht op zelfverdediging en volgens hem was daar hier sprake van', aldus Frijns.

Zie ook: Taakstraffen voor mishandeling Arnhemse homo's

Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl

Meer over dit onderwerp:
Gemeente Arnhem Arnhem
Deel dit artikel: