Nieuws

Nederlandse in de spits bij MSV Duisburg

'Voor mij was voetbal altijd al het mooiste ter wereld', zegt Eshley Bakker. De voetbalster staat in de spits bij 'Bundeslegist' MSV Duisburg. Verslaggever Alrik Seidel van Studio47 portretteerde de Nederlandse voor de serie Buren in Europa. © Buren in Europa
ARNHEM - 'Voor mij was voetbal altijd al het mooiste ter wereld', zegt Eshley Bakker. De voetbalster staat in de spits bij 'Bundeslegist' MSV Duisburg. Verslaggever Alrik Seidel van Studio47 portretteerde de Nederlandse voor de serie Buren in Europa.
Eshley over haar opmerkelijke transfer naar MSV: 'Voor mij is het een grote droom. Ik wilde altijd al in het buitenland spelen.'

Samenwerking

Omroep Gelderland werkt samen met L1 en het Duitse Studio47 aan de serie Buren in Europa/Nachbarn in Europa. Het betreft een bijzonder grensoverschrijdend project. De komende weken maken verslaggevers van de omroepen reportages over onderwerpen die aan beide kanten van de Nederlands-Duitse grens spelen. 
Kijk hier naar het filmpje over Eshley Bakker (tekst gaat verder onder de video):
Buren in Europa, Nederlandse in de spits bij MSV Duisburg

24 reportages

De serie Buren in Europa omvat 24 reportages over onderwerpen, variërend van verplichte Duitse les op Achterhoekse basisscholen tot de gezamenlijke Duits-Limburgse ambulancedienst. Centraal staat hoe inwoners van het grensgebied aankijken tegen elkaar en welke rol de grens nog speelt in ons dagelijks leven.
Bekijk hier de filmpjes die al uitgezonden zijn.
Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl