Nieuws

Petitie 'Mehrdad moet blijven' wordt overhandigd

ZUTPHEN - De petitie 'Mehrdad moet blijven' wordt maandagavond overhandigd aan de gemeenteraad van Zutphen. De teller stond zondag al op ruim 4300 handtekeningen.
Twee meiden van 14 jaar uit Zutphen willen voorkomen dat de 15-jarige Mehrdad het land uit wordt gezet. De jongen woont in het asielzoekerscentrum in Zutphen en kan ieder moment worden uitgezet naar Afghanistan. Mehrdad en zijn familie zijn bang dat ze bij terugkomst vermoord worden.

Gesprek met wethouder

De meiden, de jongen en een broer hebben afgelopen vrijdag een gesprek gehad met wethouder Patricia Withagen (GroenLinks). De wethouder vertelde in dat gesprek dat de gemeente niet heel veel kan doen. Wel stuurt het college van Zutphen een brief naar de staatssecretaris met het verzoek de uitzetting op te schorten. Er komt in mei een nieuw ambtsbericht en het college vraagt daar op te wachten.
Er wordt maandagavond in de gemeenteraad, vanaf 20.30 uur, ook nog een motie ingediend over dit onderwerp. Als deze wordt aangenomen, gaat ook dat richting Den Haag. 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!