Coop haalt alle pinautomaten weg om kraken te voorkomen

VELP - Supermarktketen Coop haalt de geldautomaten uit al zijn 121 winkels weg. De keten doet dat vanwege het aanhoudende aantal plof- en ramkraken.

Bij zo'n kraak rijdt een auto een supermarkt binnen of wordt de automaat met explosieven opgeblazen, met alle gevolgen van dien. Door de ram of de knal worden vaak gevels ontzet. Soms ontstaan scheuren in de muren, wat de veiligheid van het hele pand in gevaar brengt. 

Luister hier een gesprek met Gerard Koning van Coop terug: 

Commercieel directeur Gerard Koning noemt het 'een stevig besluit'. Hij vindt niet dat het de kerntaak is van de supermarkt om pinautomaten te faciliteren. Koning dringt verder aan om vooral te pinnen aan de kassa (dus betalen met de pinpas). 

Oog op veiligheid 

De supermarktketen, die het hoofdkantoor in Velp heeft, laat verder weten: 'Met het oog op de veiligheid van haar medewerkers en klanten, verwijdert Coop daarom de geldautomaten uit haar filialen.' 

Steeds meer supermarkten halen de pinautomaat weg, om dezelfde reden. Voor wat betreft Coop betekent dit dat 121 eigen vestigingen straks geen pinautomaat meer hebben.

'Dringend advies' 

Wat de overige 144 franchise-winkels gaan doen met hun pinautomaat is niet duidelijk. Coop adviseert de franchisers wel dringend het besluit te volgen. 

Welke winkels in Gelderland franchise zijn en welke direct onder Coop vallen, dat is nog niet helder. Omroep Gelderland zoekt dit uit.

Zie ook: Ramkrakers rijden Coop-supermarkt binnen

 

Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl

Meer over dit onderwerp:
Gemeente Rheden Regio Arnhem Velp Economie Politie
Deel dit artikel: