Nieuws

College Beuningen erkent: geen 2,6 miljoen voor zandtransport

© RN7
BEUNINGEN - De gemeente Beuningen zal geen 2,6 miljoen euro ontvangen van de provincie Gelderland en de gemeente Nijmegen, als bijdrage in de kosten van het zandtransport Beuningse Plas. Dat schrijft het college van B&W in een brief aan de gemeenteraad.
Het college schrijft dat 'de bijdragen van Nijmegen en de provincie niet in de volle omvang zullen worden ontvangen'. Ook benadrukt het college dat ze hier eerder al een voorbehoud voor had gemaakt.
De afgelopen weken heeft het Beuningse college overleg gevoerd met de gedeputeerden Scheffer en Markink van de provincie en een afvaardiging van het gemeentebestuur van Nijmegen.

Hinder voor bedrijven

Scheffer en Markink hebben benadrukt dat een provinciale financiële bijdrage slechts betrekking kan hebben op het wegnemen of voorkomen van hinder voor bedrijven op het industrieterrein door de gekozen afvoerwijze van het zand, zegt het college in de brief.
'Aangezien de afvoerroute voor het grootste deel op het wegennet van Nijmegen plaatsvindt, biedt dit voor Beuningen financieel weinig soelaas', is te lezen in de brief.

Transportband

'In de oorspronkelijk bedachte afvoerwijze via de zandtransportband was een provinciale bijdrage wel in beeld. Ons college had voldoende reden om aan te nemen dat de positieve houding van GS voor een provinciale bijdrage ook gold voor vervoer per vrachtwagen', aldus het Beunings college.

Zie ook: