Nieuws

Onweersbuien met Saharazand, hagel en zware windstoten op komst

Het was de afgelopen dagen behoorlijk warm in onze provincie, maar daar komt voorlopig een einde aan. Het weer slaat deze zondag in de loop van de dag helemaal om. © Pixabay
ARNHEM - Het was de afgelopen dagen behoorlijk warm in onze provincie, maar daar komt voorlopig een einde aan. Het weer slaat deze zondag in de loop van de dag helemaal om.
De dag begint nog wel zonnig, maar in de middag en vroege avond gaan er pittige buien vallen. Daarbij zijn onweer, hagel en zware windstoten niet uitgesloten. Bij een zwakke tot matige zuidwestenwind wordt het nog wel 24 tot 26 graden, meldt MeteoGroup. 
Het KNMI kondigde eerst alleen voor Gelderland en Overijssel code geel af. Later kwamen daar Drenthe, Utrecht, Brabant en Limburg. Code geel geldt van 16.00 tot 21.00 uur. 
Later op de avond blijft het vrijwel overal droog en neemt geleidelijk de bewolking toe.

Het wordt een stuk koeler

Het is vanaf maandag een stuk koeler. Dan komt het kwik niet boven de 17 graden uit. Op donderdag wordt het nog maar 13 graden, waarna het kwik op zaterdag weer een beetje oploopt naar 15 graden.

Saharazand

volgens Britta van Gendt van MeteoGroup brengt het onweer ook Saharazand naar onze provincie. Met de buien kan dit stof naar beneden komen en zullen auto’s en ramen vies worden.Vanuit Marokko, via Spanje en Frankrijk, wordt de wolk met Saharastof aangevoerd. 
Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl