Nieuws

Waylon krijgt mooi steuntje in de rug in aanloop naar Songfestival

De Apeldoornse zanger Waylon heeft wat te vieren. Zijn nieuwste album, The World Can Wait, is op de eerste plaats van de Album Top 100 binnengekomen. Het is voor de tweede keer dat de zanger in zijn loopbaan met een plaat bovenaan staat. In 2014 lukte hem dat met het album Heaven After Midnight. © ANP
APELDOORN - De Apeldoornse zanger Waylon heeft wat te vieren. Zijn nieuwste album, The World Can Wait, is op de eerste plaats van de Album Top 100 binnengekomen. Het is voor de tweede keer dat de zanger in zijn loopbaan met een plaat bovenaan staat. In 2014 lukte hem dat met het album Heaven After Midnight.
Op het nieuwe album van Waylon staat ook het nummer waarmee hij Nederland dit jaar op het Eurovisiesongfestival gaat vertegenwoordigen. De Apeldoorner komt donderdag 10 mei in actie in de halve finale. Mocht hij die overleven, staat hij twee dagen later (zaterdag 12 mei) in de finale met het nummer Outlaw In 'Em.
De tekst gaat verder onder de videoclip van Outlaw In 'Em.

Wedkantoren

Op basis van de voorspellingen van diverse wedkantoren is de kans vrij groot dat Waylon de finale haalt. Outlaw In 'Em staat op de veertiende plek in de grote Eurovisiesongfestival-poll. Dat valt een beetje tegen, omdat de zanger halverwege maart nog op de zesde plek werd ingeschaald.
De favoriet om het Songfestival te winnen is een zangeres uit Israël. Dat komt door een perfecte imitatie van een kip.
Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl