De Graafschap wint met 1-0 dankzij late goal van el Jebli

Bron: Omroep Gelderland
DOETINCHEM - De Graafschap nam het op tegen Telstar. De club uit Velsen-Zuid staat met 61 punten op gelijke hoogte in de Jupiler League. De wedstrijd gaat om plek vier, die het recht geeft om de eerste play-off ontmoeting in eigen stadion af te sluiten.
Dankzij een late goal in de 77e minuut weet De Graafschap zichzelf in een prima positie te manoeuvreren voor de play-offs. De ploeg van trainer Henk de Jong begon de wedstrijd tegen Telstar met het gelijke aantal punten van 61. Over en weer met kansen voor van Mieghem,el Jebli en Diemers.
Kijkend naar beide ploegen en de fans op de tribune had niets ervan weg dat dit duel eigenlijk niet meer waarde had dan de eer van de 4e plaats in de Jupiler League. Beide teams begonnen met aanvallen over en weer. Dat leidde in de eerste helft maar tot één kans waarbij de harten van De Graafschap supporters sneller gingen kloppen. In de 41e minuut is het Fabian Serrarens die in het zijnet schiet. Het stadion juicht al, maar het blijft toch 0-0.
De tweede helft kent een rustig eerste kwartier, maar na de 60e minuut worden beide ploegen wakker en wordt het spel offensiever. De scheidsrechter keurt een doelpunt van invaller Anass Najah af in de 62e minuut door buitenspel. Een kwartier later valt de bal via een halve voorzet voor de voeten van Youssef El Jebli, die naar binnen kapt en schiet. Via een voet van een Telstar verdediger vliegt de bal tegen de touwen en tekent El Jebli voor drie punten. De einduitslag is 1-0, want na dit doelpunt weten beide ploegen nooit meer echt gevaarlijk te worden.