Jonge Romeny brak wedstrijd NEC open: 'Ik doe alles op gevoel'

De nog 17-jarige Ole Romeny was eigenlijk de grote man aan Nijmeegse zijde vrijdagavond. Hij mocht invallen en stond aan de basis van twee doelpunten, daarmee zorgde hij er ook voor dat NEC nog mag dromen van een titel. © Broer van den Boom
NIJMEGEN - De nog 17-jarige Ole Romeny was eigenlijk de grote man aan Nijmeegse zijde vrijdagavond. Hij mocht invallen en stond aan de basis van twee doelpunten, daarmee zorgde hij er ook voor dat NEC nog mag dromen van een titel.
In de rust zei de trainer tegen Ole Romeny dat hij mocht invallen. 'Toen dacht ik. Mooi, ik heb er zin in.' En dat was ook terug te zien op het veld, hij was enorm enthousiast. 'Een beetje te enthousiast, want ik keek na tien minuten op de klok en toen dacht ik: pas 10 minuten? Ik had het gevoel dat ik al drie wedstrijden had gespeeld, ik was helemaal kapot.'
Maar uiteindelijk brak de jonge buitenspeler de wedstrijd wel open met twee assist. 'Ik ben daar echt blij mee, heerlijk. Die eerste bal gooi ik gewoon voor de goal, want als ik voetbal doe ik alles op gevoel. Uiteindelijk schiet Achahbar hem goed binnen.'

'Jammer dat Ajax en Fortuna ook winnen'

Romeny stond ook aan de basis van de 2-0, maar enorm grote vreugde na afloop was er niet. Dat kwam doordat Fortuna en Jong Ajax ook wonnen, daardoor wordt een titel of promotie een lastige opgave. 'Ja, ongekend dat Ajax ook weer wint door in de 83e minuut te scoren. Het is jammer dat die ploegen ook winnen, maar ik heb het vertrouwen dat wij het gaan redden.'
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!