Nieuws

Op en af bij het Rijnhert in strijd tegen kanker

ARNHEM - Een Arnhems team dat met Pinksteren meedoet aan de Roparun heeft een hardloopklimwedstrijd georganiseerd om geld in te zamelen. Dat heeft op 12 mei plaats.
Het evenement is op de trappen naar het Rijnhert langs de N325. Deelnemers moeten in 3 uur tijd zo vaak mogelijk omhoog en omlaag via de trap. Boven op de heuvel is een stempelpost.
Het Rijnhert was vorig jaar in de ban van de bekerfinale die Vitesse won van AZ.
Een Arnhems team dat met Pinksteren meedoet aan de Roparun heeft een hardloopklimwedstrijd georganiseerd om geld in te zamelen. Dat heeft op 12 mei plaats. © Omroep Gelderland
De initiatiefnemers hopen op 25 beklimmingen per deelnemer. Wie dat doet heeft 760 meter geklommen.
Kijk hier naar een introductiefilmpje.
Om een beeld te geven hoe hoog lopers komen door die trappen telkens op en af te lopen:
  • Eiffeltoren (300 meter, 10 beklimmingen)
  • Heinrich-Hertz-Turm  (280 meter, 9 beklimmingen)
  • Euromast (180 meter, 6 beklimmingen)
Het Hollander Roprarunteam heeft voor 12 mei ook een beklimming voor kinderen georganiseerd. Kinderen van 6 tot en met 12 jaar moeten in 30 minuten zo vaak mogelijk de top zien te halen.
De Roparun is een estafetteloop van meer dan 500 kilometer naar Rotterdam. Starts zijn vanuit Parijs en Hamburg. De opbrengst gaat naar de strijd tegen kanker. Team Hollander doet mee vanuit Hamburg.
Zie ook: Inschrijven kan via deze site.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!