Nieuws

CDA, SP en D66 besturen Westervoort

Gemeentehuis Westervoort.
CDA, SP en D66 gaan de komende vier jaar samen Westervoort besturen. Speerpunten van het nieuwe college zijn duurzaamheid, de verfraaiing van de openbare leefomgeving en mensen meer betrekken bij de politiek. © Google Streetview
WESTERVOORT - CDA, SP en D66 gaan de komende vier jaar samen Westervoort besturen. Speerpunten van het nieuwe college zijn duurzaamheid, de verfraaiing van de openbare leefomgeving en mensen meer betrekken bij de politiek.
Ook zal speciale aandacht uitgaan naar mensen zonder werk en de vernieuwing van de processen rond zorg en welzijn. Een onverwachte uitdaging voor het nieuwe college vormen de hoge kostenoverschrijdingen op het gebied van WMO en Jeugdzorg. In november werd in de najaarsnota nog een tekort van 140.000 euro voorzien, maar bij de opstelling van de jaarrekening 2017 bleek dat te zijn opgelopen tot bijna 900.000 euro.
De coalitie heeft 11 van de 17 zetels in de gemeenteraad. Het nieuwe college van B&W zal naast burgemeester Arend van Hout bestaan uit de wethouders: 
  • Hans Breunissen (CDA) 
  • Theo Kampschreur (CDA),
  • Rob Raaijman (SP)
  • Hans Sluiter (D66)
De portefeuilleverdeling zal in de eerste collegevergadering van dinsdag 1 mei worden vastgesteld. Het nieuwe gemeentebestuur zal in de raadsvergadering van 25 april worden geïnstalleerd. 
Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl