Nieuws

Controle: valse kentekenplaten, belastingschulden en auto's in beslag genomen

De gemeente Maasdriel, politie, Belastingdienst en sociale recherche hebben donderdag in Kerkdriel bij een controle een grote slag geslagen. Tientallen bekeuringen werden uitgedeeld, tien auto's in beslag genomen en verbalisanten inden voor 63.000 euro aan openstaande schulden en boetes. © politie
KERKDRIEL - De gemeente Maasdriel, politie, Belastingdienst en sociale recherche hebben donderdag in Kerkdriel bij een controle een grote slag geslagen. Tientallen bekeuringen werden uitgedeeld, tien auto's in beslag genomen en verbalisanten inden voor 63.000 euro aan openstaande schulden en boetes.
Volgens de Belastingdienst stond er uiteindelijk een bedrag van 260.000 euro uit aan belastingschuld; in 21 gevallen legde de dienst beslag.
Ruim honderd bestuurders van voertuigen werden aan de kant gezet, en gecontroleerd op alcoholgebruik, belastingontduiking en openstaande schulden. Zes personen worden in verband gebracht met mogelijke uitkeringsfraude.
Verder werd van 3700 auto's de snelheid gecontroleerd; 227 reden te snel. Ook bleken meerdere bestuurders met de kentekens te hebben gesjoemeld.
Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl