Nieuws

Rookvrij openluchtzwembad Klarenbeek voor het eerst open

Na een week vol zon gaat het openluchtzwembad Klarenbeek in Arnhem maandag voor het eerst dit jaar open. Het zwembad heeft een primeur: het is het eerste bad in Gelderland dat volledig rookvrij wordt dit jaar. © Omroep Gelderland
ARNHEM - Na een week vol zon gaat het openluchtzwembad Klarenbeek in Arnhem maandag voor het eerst dit jaar open. Het zwembad heeft een primeur: het is het eerste bad in Gelderland dat volledig rookvrij wordt dit jaar.
Om dat te bekrachtigen komt burgemeester Marcouch maandagmiddag voor de officiële opening. Maar de trouwe buitenzwemmers kunnen vanaf 7.00 uur al terecht. Traditiegetrouw zullen zij - weer of geen weer - al vroeg een duik nemen. 
Kijk hier naar de reportage (de tekst loopt door onder de video):
Rookvrij openluchtzwembad Klarenbeek voor het eerst open

Rookverbod op hele terrein

Of het rookverbod voor deze groep vroege vogels zo'n impact heeft is de vraag, maar op drukke dagen steken sommige mensen op hun handdoek of strandbedje graag een sigaretje op. Dat mag vanaf dit zwemseizoen niet meer.
Op het hele terrein geldt een rookverbod. Bezoekers worden daar met borden duidelijk op gewezen. Als mensen toch roken, zal ze vriendelijk verzocht worden hiermee te stoppen. Als ze dan gewoon doorpaffen, wordt ze de deur gewezen.
Verslaggever Steven Ophoff nam een kijkje in het rookvrije openluchtzwembad:

'Roken hoort niet bij zwemmen'

Klarenbeek wil graag voorop lopen en wacht niet op landelijke wetgeving. 'Zwemmen is gezond en daarbij hoort niet gerookt te worden. Openluchtzwembad Klarenbeek wil daaraan graag een actieve bijdrage leveren en gunt alle bezoekers een verblijf in een rookvrije omgeving', sprak een woordvoerder eerder.
De gemeenteraad in Arnhem heeft in november besloten dat alle schoolpleinen en speeltuinen in Arnhem rookvrij zullen worden. Openluchtzwembad Klarenbeek heeft vrijwillig besloten zich daarbij aan te sluiten.
Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl