Nieuws

Vliegje maken, lijntje werpen, visje vangen

Edwin Kerssies - Vliegvis-karpergoeroe
'Vliegje maken, lijntje werpen, visje vangen'. Dat is in het kort de sport vliegvissen. Dit weekend is in Putten de tweejaarlijkse visbeurs Fly Fair met alle aandacht voor dit fenomeen.
PUTTEN - 'Vliegje maken, lijntje werpen, visje vangen'. Dat is in het kort de sport vliegvissen. Dit weekend is in Putten de tweejaarlijkse visbeurs Fly Fair met alle aandacht voor dit fenomeen.
Organisator Ton Fokker: 'Bij vliegvissen bootsen we de natuur na. Vissen eten namelijk insecten en wij bouwen met natuurlijke materialen een insect na'. Vijftig internationale vliegbinders vertonen op de beurs hun kunsten.

Besloten op zondag

Op de beurs is ook de Schotse wereldkampioen Scott Mackenzie van de partij. Hij is de beste in het zogeheten Spey Casten, oftewel het dubbelhandig werpen. Speciale aandacht is er voor de jeugd en beginnende vliegvissers.
Zaterdag opent cabaretier en visliefhebber Hans Sibbel de beurs, zondag is VisTV-presentator Marco Kraal de spreekstalmeester. Bezoekers op zondag moeten een geldige vispas bij zich hebben om binnen te kunnen komen. De gemeente Putten heeft de Fly Fair op die dag tot een besloten bijeenkomst gemaakt.
Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl