Nieuws

Dana moet en zal meelopen met de Vierdaagse

NIJMEGEN - Ze gaat er helemaal klaar voor zitten vandaag, de 29-jarige Dana Mast uit Nijmegen. Want ze wil en zál dit jaar meelopen met de Vierdaagse van Nijmegen. Bij de eerste inschrijving werd ze helaas uitgeloot maar vandaag is er voor het eerst in de geschiedenis van de Vierdaagse een herinschrijving.
UPDATE: Vanwege een storing op de website moest Dana urenlang wachten. Maar uiteindelijk kwam ze er doorheen en kon ze zich toch aanmelden.
'Het moet mijn eerste keer worden, samen met een vriendin die al wel ingeloot is. Ik ben een echte Nimweegse, ben opgegroeid met de Vierdaagse. Mijn moeder heeft 'm gelopen vroeger en nu heeft ze altijd mensen in huis en daarvoor maakt ze dan de lekkerste gehaktballen.' 
Dana heeft samen met een vriendin al een kleine vierhonderd kilometer gelopen. Dit weekend liepen ze ook de Bloesemtocht.

'Wie het eerst komt...'

Vorige week maakte de organisatie van de Nijmeegse Vierdaagse bekend dat er nog 1744 plekken beschikbaar zijn voor de 3970 uitgelote burgerlopers. Alle 160 individuele Nederlandse militairen die waren uitgeloot, mogen nu weer zeker meedoen.
Voor de burgers geldt met de herinschrijving: wie het eerst komt, wie het eerst maalt. Dana Mast: 'Dat betekent dat ik klaar zit met mijn telefoon en tablet. Ik werk 's nachts in een bakkerij en slaap overdag, maar hiervoor zet ik speciaal de wekker'. De herinschrijving begint om 10.00 uur.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!