De Leemkuil ziet er weer fris en fruitig uit

NIJMEGEN - Na ruim twee jaar verbouwen is speeltuin De Leemkuil in Nijmegen weer helemaal fris en fruitig. De 70 jaar oude speeltuin kreeg de afgelopen jaren een facelift ter waarde van 800.000 euro. Zaterdag werd de speeltuin heropend.

De Leemkuil is één van de oudste speeltuinen van Nederland. De opknapbeurt voor de verouderde speeltuin had begin 2017 al klaar moeten zijn, maar de omgevingsvergunning liet op zich wachten.

Nadat er gebouwd was, waren er problemen met vorst waardoor de opening nog eens drie weken langer op zich liet wachten. Nu was het dan echt zover en werd het park zaterdag feestelijk geopend.

De tekst gaat verder onder de reportage.

Romeinen in plaats van Maya's

Waar De Leemkuil jaar en dag bekend stond om zijn Maya-tempel en het fort, zijn deze ingeruild voor een Romeins thema. Daarbij vallen de 12 meter hoge Romeinse torens goed op. Hierbij zit een enorme buisglijbaan en kunnen de kinderen van toren naar toren klimmen en klauteren.

Er zijn nieuwe zand- en waterelementen waar kinderen mee kunnen spelen. Voor de jongste kinderen is er een Bataafs dorp. Hierin is een amfitheater waar voorstellingen worden gegeven. 

De keuze voor het Romeinse thema is niet zomaar gekozen. De oudste stad van Nederland benadrukt ook hier nog eens haar Romeinse verleden. De Leemkuil maakte ooit onderdeel uit van een enorm aquaduct. 'Ik vind het heel bijzonder dat met dit nieuwe Romeinse speelgebied, spelen en educatie hand in hand gaan', vertelde wethouder Renske Helmer-Englebert eerder.

Zie ook: 

Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl

Meer over dit onderwerp:
Gemeente Nijmegen Nijmegen
Deel dit artikel: