Renate haalde de Koningsspelen naar Gelderland

TWELLO - Renate Wachters uit Twello is één van de moeders die ervoor gezorgd hebben dat koning Willem-Alexander vandaag op Brede School De Fliert in Twello de vijfde editie van de Koningsspelen opent. De koning ontbijt met de 525 leerlingen en geeft het startsein voor de spelen.

Het was 'eigenlijk heel eenvoudig', vertelt Wachters op Radio Gelderland. 'We stuurden een enthousiaste uitnodiging via de website en hebben uitgelegd dat we voorgaande jaren een goede samenwerking hebben gehad met de gemeente voor de spelen.'

'Er komt best veel op je af. Uiteindelijk moesten we nog met twee andere scholen concurreren', vertelt de trotse moeder. 'Er is een delegatie naar de school gekomen om te kijken en ik denk dat het gebouw en de locatie ons erg mee zaten.'

Vanaf 8.45 uur is op onze website en app een livestream te zien van het bezoek van koning Willem-Alexander. Het Jeugdjournaal zendt het bezoek live uit. Koningin Máxima is er overigens niet bij.

Ook op veel andere basisscholen in Gelderland zijn vandaag Koningsspelen.

Radiopresentatrice Nieke Hoitink belde vrijdagochtend met Renate Wachters:

Inhuldiging

De Koningsspelen werden voor het eerst gehouden in 2013. Dat gebeurde ter gelegenheid van de inhuldiging van Willem-Alexander tot koning. Vaste onderdelen van de Koningsspelen zijn het Koningsontbijt en de sportdag. 

Dit jaar doen ruim 1.2 miljoen leerlingen van meer dan 6000 basisscholen mee aan de Koningsspelen. De boodschap aan kinderen en ouders is dat samen goed ontbijten en actief bewegen belangrijk zijn voor de gezondheid.

Zie ook: Ontbijten en sporten met Willem-Alexander bij Koningsspelen in Twello

Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl

Meer over dit onderwerp:
Gemeente Voorst Twello
Deel dit artikel: