Nieuws

46ste Batavierenrace start vrijdagavond in Nijmegen

© RN7
NIJMEGEN - De 46e Batavierenrace zal in het centrum van Nijmegen van start gaan. Deze grootste estafetterace ter wereld en het grootste studentenevenement van Nederland begint vrijdag
Dit jaar loopt een groep van 8500 studenten vanuit heel Nederland de estafetteloop over 175 kilometer van Nijmegen naar Enschede. Op vrijdagochtend wordt door het College van Bestuur van de Universiteit Twente samen met de Organisatiecommissie van de Batavierenrace de vlag gehesen.
Het parcours bestaat uit 25 etappes waar de deelnemers langslopen. Elke loper wordt vergezeld door een fietser, deze fietser wisselt met de loper na een etappe, waarna beiden worden afgelost.

Herstart Enschede

Eenmaal aangekomen in Enschede is het wachten op de grote herstart vanaf de Oude Markt. Deze laatste etappe van 7.6 kilometer wordt door alle teams twee keer gelopen. Een door een vrouw de ander door een man. Deze etappe wordt zaterdag rond 17:00 uur gestart waarna de eerste loper rond 17:30 uur opgewacht wordt door duizenden deelnemers op het terrein van de Universiteit Twente.
De Batavierenrace start om 22.30 uur op de Grote Markt en eindigt in Enschede. De centrum-etappe geeft zowel de lopers als het publiek een mooie indruk van het centrum van Nijmegen. Vroeger werd steevast vanaf het universiteitsterrein gestart, waarna de deelnemers in de bossen verdwenen. De stad merkte daarmee vrijwel niets van dit evenement.