Koning Willem-Alexander ontbijt met leerlingen bij opening Koningsspelen in Twello

TWELLO - Koning Willem-Alexander heeft vandaag op Brede School De Fliert in Twello de zesde editie van de Koningsspelen geopend. De koning ontbeet met de 525 leerlingen van de gloednieuwe school en gaf het startsein voor de Koningsspelen.

Ouders moesten hun kinderen bij het hek afleveren en mochten proberen om achter het hek een glimp op te vangen van een gesprekje tussen de koning en hun kroost. Na het ontbijt en de openingshandeling begonnen voor de leerlingen de Koningsspelen. Er zijn 25 onderdelen georganiseerd waaronder handballen, crossfietsen, en kickboksen. 

Zenuwachtig

De 525 leerlingen van De Fliert zijn wel wat zenuwachtig voor het hoge bezoek, al hebben ze het bezoek goed voorbereid door het maken van knutselwerkjes en het oefenen van het dansje van Kinderen voor Kinderen.

Bekijk de reportage (tekst gaat verder onder de video)

De drie scholen van de Brede School zitten sinds de herfstvakantie onder één dak. Na het bezoek van Sinterklaas is dit het tweede feest dat ze met alle kinderen samen vieren. 

Zesde editie

Dit jaar is de zesde editie van de Koningsspelen. De eerste editie werd op 26 april 2013 gehouden, voorafgaand aan de troonsbestijging van koning Willem-Alexander. Sindsdien wordt het evenement op de vrijdag voor Koningsdag georganiseerd op het gros van de basisscholen in Nederland. Er doen jaarlijks meer dan een miljoen schoolkinderen mee aan de vorstelijke sportdag.

Ook Richard Krajicek, staatssecretaris Paul Blokhuis, Naomi van As en het koor van Kinderen voor Kinderen zijn aanwezig. 

Kinderen voor Kinderen - Foto: Omroep Gelderland (tekst gaat verder onder de foto)

 

Zie ook:

 

Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl

Meer over dit onderwerp:
Gemeente Voorst Twello
Deel dit artikel: