Recordaantal deelnemers aan 'ideale' Bloesemtocht

GELDERMALSEN - De Rode Kruis Bloesemtocht in Geldermalsen heeft een recordaantal deelnemers getrokken: 32.860 wandelaars deden mee aan de 26ste editie van het evenement.

De omstandigheden voor de Bloesemtocht waren dit jaar ideaal. Het was een dag met volop zon en een prima wandeltemperatuur. Ook de bloesem was deze editie volop aanwezig. Zo staan de peren- en kersenbomen al volop in bloei. Deze zijn te herkennen aan de witte bloesem.

De tekst gaat verder onder de reportage

Rode Kruis

Een deel van de opbrengst van de Bloesemtocht gaat traditioneel naar het Rode Kruis. Zo ging er vorig jaar tijdens de jubileumeditie zo'n 75.000 euro naar het goede doel. Sinds de allereerste wandeltocht in 1992 is ruim 1,4 miljoen euro aan het Rode Kruis geschonken. Met dat geld zijn onder meer vakantieweken voor mensen met meervoudige beperkingen op het schip de Henry Dunant mogelijk gemaakt.

Zaterdagochtend om 7.00 uur begonnen de eerste wandelaars. Zij lopen afstanden van 8 tot 40 kilometer. Vrijdagavond is voor de derde keer ook een Bloesemrun georganiseerd. Zo'n 200 vrijwilligers zijn dit weekend in touw.

Deel dit artikel: