Nieuws

Nu al Koningsspelen voor tientallen peuters

ARNHEM - Vrijdag zijn overal in Nederland de Koningsspelen voor basisscholen, maar in Lochem vinden ze dat je niet jong genoeg kunt beginnen. De peuters gaan daar donderdag al aan de slag met sport en spel.
Zeker 60 peuters gaan bijvoorbeeld ballen slaan met een krant en over een evenwichtsbalk lopen om balletjes van de ene naar de andere kant te brengen. 'Er zit wel een wedstrijdelement in, maar het moet vooral leuk zijn', zegt directeur Chantal Hartvelt van Dreamzzz Kinderopvang. 
Bij de Lochemse kinderopvangorganisatie vinden ze het belangrijk om kinderen al jong bewust te maken van het belang van gezond eten, bewegen en sporten. Hartvelt: 'Op het moment dat je daar een kind bewust van maakt op jonge leeftijd, zal hij of zij dit later makkelijker kunnen toepassen in het leven, waardoor een kind beter in zijn vel zit.'
Ze hadden er in Lochem alleen niet op gerekend dat het zo warm zou worden donderdag. 'Het is eigenlijk net iets te warm voor die kleintjes, dus we gaan nog even nadenken welk waterelement we kunnen toevoegen.' 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!