Blije gezichten na debuutoptreden fusiefanfare Hummelo en Keppel

DREMPT - Afgelopen weekend vond het eerste optreden van de gefuseerde fanfare Hummelo en Keppel plaats in het Dorpshuis in Drempt. 'De kop is eraf, ik ben heel erg tevreden en supertrots', vertelt voorzitter Simone Winkelhorst voor de camera van Omroep Gelderland.

Fanfare Hummelo en Keppel werd de afgelopen maanden gevolgd door de omroep voor de serie De Fanfare. De noodgedwongen keuze voor een fusie, heeft de fanfare geen windeieren gelegd.

'Ik heb stiekem even rondgekeken hoe het publiek reageerde en daar zag ik allemaal blije gezichten. Hier hebben we het allemaal voor gedaan! De fanfare is nu één mooi, groot orkest en er komt weer goede muziek uit', zegt de voorzitter stralend.

Aan de ene kant is de fusie ontzettend mooi, maar aan de andere kant is het ook een klein beetje treurig
Simone Winkelhorst, voorzitter

De fusie tussen de twee dorpsfanfares verliep niet zonder slag of stoot. Er werd een nieuw kostuum samengesteld, een nieuwe logo, de leden moesten aan elkaar wennen en de instrumenten zijn opnieuw verdeeld. Desondanks is het de verenigingen gelukt hier samen uit te komen.

'Aan de ene kant is de fusie ontzettend mooi, maar aan de andere kant is het ook een klein beetje treurig. Omdat we toch niet in staat zijn geweest om de twee verenigingen in stand te houden', concludeert Simone.

Bekijk donderdag in De Fanfare de eerste beelden van het optreden en zie hoe het er achter de schermen aan toe ging. De uitzending begint om 17.35 uur (elk uur herhaald).

 

 

 

 

 

Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl

Meer over dit onderwerp:
Gemeente Bronckhorst Drempt De Fanfare Cultuur
Deel dit artikel: