Viertal vrijgesproken van gewelddadige ontvoering zakenman

DOORNSPIJK - Drie mannen en een vrouw zijn woensdag vrijgesproken van de ontvoering en gijzeling van een zakenman uit Doornspijk.

Op basis van het dossier kan volgens de rechtbank niet worden vastgesteld dat de vier bij de ontvoering en/of gijzeling betrokken zijn geweest. Het gaat om een 37-jarige man uit Tilburg, een 68-jarige man uit Alphen aan de Rijn, een 51-jarige man uit Breda en een 27-jarige vrouw uit Oss.

'We steken je in brand'

De toen 53-jarige zakenman werd in december 2016 in Nunspeet ontvoerd door gemaskerde personen die zich voordeden als leden van een arrestatieteam. Aanleiding zou een hoogoplopende ruzie op de drugsmarkt zijn.

De ontvoerders zouden het slachtoffer naar een loods hebben gebracht en daar hebben gedreigd hem in brand te steken. Later werd hij geblinddoekt in de buurt van het Noord-Brabantse Drunen vrijgelaten.

Heftige beelden van de ontvoering (tekst gaat verder onder de video):

Cel voor wapenbezit

De 37-jarige Tilburger is ook vrijgesproken van een poging tot afpersing van de zakenman en zijn compagnon. Wel moet hij een maand de cel in voor het bezit van een patroonhouder met patronen. De 27-jarige vrouw uit Oss is veroordeeld tot 3 maanden gevangenisstraf omdat ze een vuurwapen in haar bezit had.

Ook een 30-jarige man uit Breda werd vrijgesproken van de poging tot afpersing wegens gebrek aan bewijs. Twee andere mannen zijn wel veroordeeld voor dit feit; een 61-jarige Rotterdammer moet 2 jaar de cel in en een 51-jarige man uit Breda 30 maanden, omdat hij - naast de poging tot afpersing - ook een wapen in zijn bezit had.

Zie ook: Gewelddadige ontvoering: tot 6 jaar cel geëist

Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl

Meer over dit onderwerp:
Gemeente Elburg Rechtbank
Deel dit artikel: