Sloetski bekijkt Vitesse in Alkmaar en bezoekt Papendal

ARNHEM - Leonid Sloetski bezoekt donderdag het trainingscomplex van Vitesse en zit een dag eerder op de tribune als de Arnhemse club in Alkmaar tegen AZ speelt.

De 46-jarige Rus wordt volgend seizoen de nieuwe hoofdtrainer van Vitesse. Hij tekende een contract voor twee seizoenen. Om zich alvast in te leven in zijn toekomstige werkgever, komt Sloetski morgen naar Arnhem. Woensdagavond zit de voormalig succescoach van CSKA Moskou op de tribune in Alkmaar waar hij samen met de directie van Vitesse het duel AZ- Vitesse zal bekijken.

Sfeer snuiven

'Hij komt even kijken en wat sfeer snuiven. Het is niet meer en niet minder', zegt directeur Joost de Wit. Een dag later neemt de man uit Volgograd een kijkje op Papendal. 'Een soort rondleiding', weet De Wit. 'Hij is gewoon geïnteresseerd, maar zal zich uiteraard nog nergens mee bemoeien.'

Werkvergunning

Ook voor de media is Sloetski nog niet beschikbaar. De Wit legt uit: 'Dat heeft ook te maken met zijn werkvergunning. Die is nog niet in orde. Er moeten hier en daar nog wat stempels op van de ambassade.' De Rus komt met een toeristenvisum naar Nederland. Zijn laatste club was het Engelse Hull City. Ook was Sloetski bondscoach van zijn land.

 

Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl

Meer over dit onderwerp:
Betaald voetbal Vitesse
Deel dit artikel: