Nieuws

Gewapende overvallers Lochem gezocht

'Ik hoorde direct dat er wat aan de hand was, dan spring je in de auto en scheurt hier naar toe'. Dat zegt de bedrijfsleider van Avia tankstation in Lochem nadat de pomp in februari is overvallen. Vanavond behandelt Bureau GLD deze overval en worden beelden uitgezonden van de daders.
LOCHEM - 'Ik hoorde direct dat er wat aan de hand was, dan spring je in de auto en scheurt hier naar toe'. Dat zegt de bedrijfsleider van Avia tankstation in Lochem nadat de pomp in februari is overvallen. Vanavond behandelt Bureau GLD deze overval en worden beelden uitgezonden van de daders.
Op 27 februari is een medewerker van het tankstation bezig om de winkel te openen. Hij is nog maar net bezig als er ineens twee overvallers binnenkomen. Om hun eis kracht bij te zetten dragen de twee mannen maskers en zijn ze bewapend. 

'Wat doe je iemand aan?'

Als de bedrijfsleider kort na de overval bij de zaak is, bekijkt hij ook de beelden. 'Als je de beelden dan ziet, dat ze een medewerker echt overvallen, dan word je wel boos. Ze komen zomaar binnen en dat voor een klein bedrag. Ze weten niet wat ze iemand aandoen en als ik dan naar de beelden kijk, dan word ik daar wel boos om.' De politie is direct met een onderzoek gestart. 
Tekst gaat verder onder de video
Gewapende overvallers Lochem gezocht

Beelden van de daders

Beelden van de daders worden vanavond getoond in Bureau GLD, het opsporingsprogramma van Omroep Gelderland. De politie hoopt dat mensen willen praten in deze zaak, want de daders lopen nog steeds vrij rond.

Respect voor medewerker

'Naar omstandigheden gaat het wel goed met de overvallen medewerker,' zegt de bedrijfsleider, 'het is een rustige jongen. In het begin merk je wel dat hij geschrokken is maar hij stapt er wel goed overheen, daar heb ik wel respect voor.'
Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl