Hoofd uit Waal na 20 jaar gereconstrueerd

DRUTEN - De politie heeft een reconstructie laten maken van een hoofd dat ruim 20 jaar geleden met verschillende andere lichaamsdelen is aangetroffen in de Waal. Dat gebeurde destijds tussen Druten en Heerewaarden.

De politie heeft de resten opgegraven voor nieuw onderzoek. Volgens woordvoerder Simen Klok is er onder meer DNA-materiaal vergeleken en een reconstructie gemaakt van het hoofd. Dat laatste is gedaan door een zogeheten wetenschapskunstenaar en dat is volgens Klok 'best wel uniek'.

Turkse man

Inmiddels is bekend dat het om een Turkse man gaat van 40-50 jaar oud. Hoe hij in 1997 in de Waal is beland, blijft voorlopig een raadsel. Wel is duidelijk dat hij niet door een misdrijf om het leven is gekomen.

Ultieme poging

Dinsdagavond  is de reconstructie van het hoofd getoond in het programma Opsporing Verzocht op NPO1. Op de site van het programma staan ook meer details.De politie hoopt dat iemand het gezicht herkent. 'In eerder onderzoek hebben we nooit de identiteit kunnen achterhalen, we hopen dat dit met deze ultieme poging alsnog lukt', aldus Klok. 

Foto: politie

Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl

Meer over dit onderwerp:
Gemeente Druten Druten Politie
Deel dit artikel: