Nieuws

UIT in het weekend: dit zijn de tips van Esther

Heb je zin om er lekker op uit te gaan dit fijne lenteweekend, maar heb je nog geen idee wat er allemaal te doen is? Dan heb je geluk want Esther Stegeman heeft de leukste tips voor je op een rijtje gezet.
Heb je zin om er lekker op uit te gaan dit fijne lenteweekend, maar heb je nog geen idee wat er allemaal te doen is? Dan heb je geluk want Esther Stegeman heeft de leukste tips voor je op een rijtje gezet.
In het tv-programma UIT met Esther geeft presentatrice Esther Stegeman elke donderdag uitgaanstips voor evenementen, voorstellingen en exposities in Gelderland. 

Wandelen door de bloeiende Betuwe

Voor de wandelaars is er dit weekend de 26ste editie van de Rode Kruis Bloesemtocht. Wandel zaterdag door de prachtige Betuwe waar de fruitbomen nog net in bloei staan. En je loopt niet alleen voor jezelf, want de opbrengst van de tocht besteedt het Rode Kruis aan goede doelen.

Kijkje achter de schermen bij de brandweer

Brandweermannen en brandweervrouwen in spe opgelet; Zaterdag kun je een kijkje achter de schermen nemen bij de brandweer Eerbeek. Tijdens de open dag kun je onder meer de wagens van binnen bekijken en worden er demonstraties gegeven. 

De Halve van Nijkerk

Gek op hardlopen? Dan is de Halve van Nijkerk zaterdag iets voor jou. Er zijn vijf verschillende afstanden dus voor ieder wat wils. De start en finish zijn in het historische centrum van Nijkerk. De eerste afstand start 17.15 uur. 

Hedendaagse kunst in kastelen

Gelderland is rijk aan kastelen en in een aantal zijn er de komende maanden bijzondere kunstwerken te zien. Tijdens de expositie Zacht Geruis tonen 7 kunstenaars hun werk in 7 kastelen. De kunstenaars hebben zich bij het maken van hun werk laten inspireren door de locatie. De kunstwerken zijn te zien tot 31 oktober.

Gelredag in het fietsmuseum

Deze week is de Gelredag in fietsmuseum Velorama in Nijmegen. Als het over de Tweede Wereldoorlog gaat, hebben we het vaak over de door de Duitsers gestolen fiets van opa of oma. Maar is dat ook echt zo? Ontrafel tijdens deze Gelredag de mythe van de gestolen fietsen en kom zaterdag tussen 10.00 en 12.00 uur naar het Velorama in Nijmegen.