Man die kinderen verwekte bij stiefdochters krijgt tbs en gaat de bak in

KERKDRIEL - Een 42-jarige man uit Kerkdriel is door de rechtbank in Arnhem veroordeeld tot een gevangenisstraf van zes jaar en tbs met dwangverpleging veroordeeld, omdat hij zich jarenlang vergreep aan zijn minderjarige stiefdochters. Het oordeel is gelijk aan de eis van Justitie.

Bij beide dochters verwekte hij een kind, de kinderen kwamen ook ter wereld. De rechtbank vindt dat de man door het jarenlange misbruik op afschuwelijke wijze misbruik maakte van zijn positie als stiefvader. De meisjes waren (pre)tieners toen het misbruik begon. 

Jeugd ontnomen 

Het verwekken en laten krijgen van de kinderen heeft de jonge vrouwen hun jeugd ontnomen. Zij kregen op veel te vroege leeftijd de verantwoordelijkheid voor de zorg en opvoeding van een kind, vindt de rechtbank. 

Daarnaast moeten zij ook leven met de wetenschap dat het kind door hun stiefvader is verwekt.

Geen blijk van spijt 

De veroordeelde man zou er tijdens de zitting geen blijk van hebben gegeven dat hij zich realiseert wat hij zijn stiefdochters heeft aangedaan. De rechtbank rekent hem dit zwaar aan.

Volgens de rechtbank is het van groot belang dat de man wordt behandeld, gezien de ernst van de strafbare feiten. Daarom wordt door de rechtbank tbs met dwangverpleging en een gevangenisstraf opgelegd.

Ook moet hij een schadevergoeding van bijna 60.000 euro betalen aan beide slachtoffers. 

Zie ook: Man verwekt kinderen bij stiefdochters: cel en tbs geëist

Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl

Meer over dit onderwerp:
Gemeente Maasdriel Kerkdriel Justitie
Deel dit artikel: