De uittips van Esther: wandelen door de bloesem, meezingen met hits en kunst in kastelen

ARNHEM - Het wordt een prachtig lenteweekend. Heb je nog geen idee wat er allemaal te doen is dit weekend? Dan heb je geluk, want ik heb de leukste tips voor je op een rijtje gezet.

Hollandse hits in Barneveld

Heb je zin in een Hollands avondje, dan kan je morgenavond het beste naar Barneveld gaan. Daar gaat het dak eraf tijdens het Mega Piraten Festijn. Artiesen als Gerard Joling, Koos Alberts en Joey Hartkamp bezorgen je een onvergetelijke Nederlandse meezing avond.

Wandelen door de bloeiende Betuwe

Voor de wandelaars is er dit weekend de 26ste editie van de Rode Kruis Bloesemtocht. Wandel zaterdag door de prachtige Betuwe waar de fruitbomen nog net in bloei staan. En je loopt niet alleen voor jezelf, want de opbrengst van de tocht besteedt het Rode Kruis aan goede doelen.

Kijkje achter de schermen bij de brandweer

Brandweermannen en brandweervrouwen in spe opgelet; Zaterdag kun je een kijkje achter de schermen nemen bij de brandweer Eerbeek. Tijdens de open dag kun je onder meer de wagens van binnen bekijken en worden er demonstraties gegeven. 

De Halve van Nijkerk

Gek op hardlopen? Dan is de de Halve van Nijkerk zaterdag iets voor jou. Er zijn vijf verschillende afstanden dus voor ieder wat wils. De start en finish zijn in het historische centrum van Nijkerk. De eerste afstand start 17.15 uur. 

Hedendaagse kunst in kastelen

Gelderland is rijk aan kastelen en in een aantal zijn er de komende maanden bijzondere kunstwerken te zien. Tijdens de expositie Zacht Geruis tonen 7 kunstenaars hun werk in 7 kastelen. De kunstenaars hebben zich bij het maken van hun werk laten inspireren door de locatie. De kunstwerken zijn te zien tot 31 oktober.

Gelredag in Nijmegen

Deze week is de Gelredag in Nijmegen, in fietsmuseum Velorama. Want als we het over de Tweede Wereldoorlog hebben gaat het vaak over de door de Duitsers gestolen fiets van opa of oma. Maar is dat ook echt zo? Ontrafel tijdens deze Gelredag de mythe van de gestolen fietsen en kom tussen 10 en 12 naar het Velorama in Nijmegen. Ook de nabijgelegen Valkhofbunker is te bezoeken. Toegang is gratis.

Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl

Meer over dit onderwerp:
UIT met Esther - UIT tips
Deel dit artikel: