Nieuws

Wat doen ambtenaren met dit mooie weer? Praten over gladheid!

Ambtenaren en gladheidsbestrijders uit heel Nederland komen deze donderdag naar Nijkerk om te praten over gladde wegen. Op het Nationaal Gladheidscongres worden ze op deze zonnige dag bijgepraat over alles wat met sneeuw, ijs en zout te maken heeft © ANP
NIJKERK - Ambtenaren en gladheidsbestrijders uit heel Nederland komen deze donderdag naar Nijkerk om te praten over gladde wegen. Op het Nationaal Gladheidscongres worden ze op deze zonnige dag bijgepraat over alles wat met sneeuw, ijs en zout te maken heeft
Zo praat meteoroloog Reinier van de Berg de bezoekers bij over het winterweer in Nederland. Ook worden de nieuwste technieken en strooiwagens getoond. Volgens de Nijkerkse wethouder Patricia van Loozen is het juist heel logisch dat het congres in het voorjaar is, omdat de deelnemers in de winter geen tijd hebben om bij elkaar te komen.
Vijf partijen die voertuigen verkopen die te maken hebben met gladheids- en sneeuwbestrijding, showen in de middag wat zij in de aanbieding hebben:

Rustigere periode

'Het weer laat zich wel voorspellen, maar niet regelen. In deze periode is het zeker dat ze gewoon weg kunnen. In deze rustigere periode kunnen we ons juist laten informeren en van elkaar leren om komend seizoen weer op de hoogte te zijn en aan de slag te kunnen', legt Van Loozen uit.
De deelnemers worden dus op deze warme dag bijgepraat over verwarmde fietspaden en big data. 'Ik begin ook mijn bijdrage met dat het gelukkig een warme dag is en we niet hebben hoeven te strooien, maar dat als dat wel het geval was geweest, we het gedegen hadden opgepakt', aldus de Nijkerkse wethouder.
Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl