Bommelding bij middelbare school Culemborg: vier locaties ontruimd

CULEMBORG - Bij de politie is dinsdagochtend een bommelding binnengekomen, gericht aan de middelbare school Lek en Linge in Culemborg. Het gaat om de vmbo-locatie aan de Ina Boudier-Bakkerstraat.

Dat bevestigt directeur Joost van Rijn van de school aan Omroep Gelderland. De melding werd gedaan bij de politiemeldkamer, even na 10.30 uur, vertelt hij. 

Luister hier naar een gesprek op Radio Gelderland met directeur Joost van Rijn: 

Onduidelijkheid

Om 11.00 uur zou de bom afgaan. De locatie waar dat zou zijn was toen nog onduidelijk (Lek en Linge heeft meerdere dependances). Daarom zijn alle vier de locaties ontruimd. Later werd bekend dat het om de vmbo-locatie ging. 

Leerlingen wachten buiten na de melding, via

De politie doorzocht de school en concludeerde al vrij snel dat het loos alarm was. Er wordt verder onderzoek gedaan, onder meer naar wie de melder is. Inmiddels mogen de leerlingen de school weer in.

Slechte grap

Directeur Van Rijn: 'We gaan kijken wat wij in de toekomst tegen deze meldingen kunnen doen, zodat het niet ons hele onderwijssysteem lam legt. Want dit kost veel tijd. Ik had al snel door dat het ging om een misselijkmakende grap.' 

Ook agenten spreken schande van 'idioten' die dit soort dingen doen. 

Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl

Meer over dit onderwerp:
Gemeente Culemborg Culemborg Brand Politie
Deel dit artikel: