Politie organiseert islamitische maaltijd voor kinderen, PVV'er Faber woedend

APELDOORN - De politie die kinderen uitnodigt voor een islamitische iftar-maaltijd, dat kan écht niet, vindt de Gelderse PVV'er Marjolein Faber. Zij hekelt een initiatief van de Apeldoornse politie.

Op Twitter schrijft het Statenlid: 'I.p.v dat Politie Apeldoorn boeven vangt, organiseert zij een Iftar en probeert schoolkinderen aan de halaldis te krijgen. Politie ga doen wat je moet doen; de seculiere rechtstaat beschermen.'

Op Instagram roept de jeugdagent van Apeldoorn kinderen op hun klas op te geven voor een door de politie georganiseerd iftar-moment, op 23 mei. Die oproep schiet de PVV'er in het verkeerde keelgat. 

De iftar is het dagelijkse moment waarop moslims tijdens de ramadan het vasten verbreken. Dat is voor hen tijdens die periode een speciaal moment en wordt veelal samen gedaan. 

Ook op Instagram wordt verbolgen gereageerd. Want: hoe seculier is de politie? De jeugdagent reageert: 'We doen van alles, dus ook een iftar en ook een sinterklaasavond en misschien wel een Jom Kipoer. Laat ons lekker feestvieren. Het leven is al complex genoeg om alles in hokjes te stoppen.' 

 

 

Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl

Meer over dit onderwerp:
Gemeente Apeldoorn Apeldoorn Politiek
Deel dit artikel: