Oldtimerdag Culemborg gaat definitief niet door

CULEMBORG - De Oldtimerdag in Culemborg, die eind mei zou worden gehouden, gaat definitief niet door. Dat heeft burgemeester Van Grootheest de gemeenteraad van de Lekstad maandagavond laten weten.

De Oldtimerdag zou dit jaar groter dan ooit zijn. Vanwege de festiviteiten rondom 700 jaar stadsrechten was het de bedoeling dat er ook 700 oldtimers aan de jaarlijkse lenterit zouden gaan meedoen.

Dat zou een verdubbeling zijn ten opzichte van andere jaren. De gemeente Culemborg stelde daarom aanvullende eisen aan het evenementen, zoals extra verkeersregelaars. Ook het parkeren van de auto's voorafgaande en na afloop van de rit zou op problemen hebben gestuit. Daarom blies de organisator, de Historische Automobiel Club Cuylenborgh, het evenement een aantal dagen geleden af.

Energie

Na interventie van de VVD-fractie is er maandagmiddag alsnog een gesprek geweest tussen de organisator en de Culemborgse burgemeester. Daarin is geconcludeerd dat het te kort dag is om de Oldtimerdag met aanvullende maatregelen alsnog door te laten gaan en dat het verstandiger is de energie te steken in de Oldtimerdag 2019.

Zie ook: Oldtimerdag Culemborg afgeblazen: 'De teleurstelling is enorm groot'

Meer over dit onderwerp:
Gemeente Culemborg Culemborg
Deel dit artikel: