Uitgelote militairen mogen alsnog meedoen aan Vierdaagse, nieuwe kans voor andere afgewezen lopers

NIJMEGEN - Alle 160 individuele Nederlandse militairen die waren uitgeloot voor deelname aan de Vierdaagse van Nijmegen mogen alsnog meedoen. Dat heeft de organisatie aan Omroep Gelderland bevestigd. Een deel van de uitgelote burgers krijgt ook nog een kans om alsnog mee te mogen doen door een herinschrijving.

Het maximale aantal van 6000 militairen uit binnen- en buitenland had zich ingeschreven voor de Vierdaagse. 214 militairen betaalden echter niet of annuleerden hun deelname. De organisatie heeft de kaarten aan de 160 uitgelote Nederlandse militairen toegekend.

Plek voor 1744 uitgelote burgerlopers 

De 54 kaarten die er dan nog over zijn, zijn doorgeschoven naar de burgerdeelnemers. Onder deze groep waren er 3970 potentiële lopers uitgeloot. 1690 burgerinschrijvingen zijn echter niet op tijd betaald of geannuleerd. Met de overgebleven militaire plekken erbij betekent dit dat de organisatie nog 1744 plekken beschikbaar heeft voor de uitgelote burgerlopers.

Militairen en burgers krijgen van de organisatie een bericht dat ze zich alsnog kunnen inschrijven. Van de militairen valt dus niemand meer af. Voor de burgers geldt met de herinschrijving: wie het eerst komt, wie het eerst maalt. De herinschrijving is maandag 23 april vanaf 10.00 uur. De lopers krijgen via het bericht van de Vierdaagse-organisatie te horen hoe ze zich via de site kunnen herinschrijven.

Het is voor het eerst in de geschiedenis van de Vierdaagse dat er een herinschrijving komt.

Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl

Deel dit artikel: