Nieuws

Een selfie maken met de koning? Dat is verboden tijdens de Koningsspelen

Op basisscholen in het hele land worden vrijdag de Koningsspelen gehouden. Bredeschool de Fliert in Twello heeft de eer de naamgever van dit evenement te ontvangen: koning Willem-Alexander. De 525 leerlingen van de drie scholen in de de Fliert huizen, zullen samen met de majesteit ontbijten en bewegen. © Omroep Gelderland
TWELLO - Op basisscholen in het hele land worden vrijdag de Koningsspelen gehouden. Bredeschool de Fliert in Twello heeft de eer de naamgever van dit evenement te ontvangen: koning Willem-Alexander. De 525 leerlingen van de drie scholen in de de Fliert huizen, zullen samen met de majesteit ontbijten en bewegen.
Al verheugen sommige kinderen zich meer op de komst van Kinderen voor Kinderen. Het koor treedt op met het jaarlijkse themalied. Benthe uit groep 4 oefent samen met haar klasgenootjes het dansje. Ze vindt de komst van haar helden spannender, dan de komst van koning.
De tekst gaat verder onder de video.
Selfie maken met de koning verboden bij Koningsspelen
Volgens directeur Ellen IJsseldijk zien de oudere leerlingen vooral uit naar de komst van de majesteit: 'Het liefst zouden ze een selfie met hem maken, maar dat is verboden.'

Freerunnen en kickboxen

Geen koekhappen en zaklopen bij deze Koningsspelen. Samen met sportclubs en ouders is er een programma in elkaar gezet met 25 onderdelen zoals fietscrossen, freerunnen en handballen. Al wordt er ook geknikkerd en gestoeprand met de majesteit vrijdag. 

Nieuwsgierige ouders

Voor de ouders is geen plek gereserveerd. Zie mogen hun kinderen bij het hek afleveren en vanaf daar nog proberen een glimp van de koning op te vangen. 
Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl