Boer Gerrit heeft geen riool of gasaansluiting, maar straks wel snel internet

NOORDEINDE - Melkveehouder Gerrit uit Oosterwolde krijgt een glasvezelaansluiting en daarmee snel internet. Maandagmiddag werd bekend dat 52 procent van de aansluitingen in het buitengebied op de Noord-Veluwe meedoet.

Minimaal de helft van het aantal aansluitingen moest zich voor maandag aanmelden, anders werd niemand aangesloten. Afgelopen zaterdag stond de teller nog op 45 procent. En dat was spannend. Noorders, zoals mensen van Noordeinde zichzelf noemen, spraken elkaar erop aan om zichzelf in te schrijven.

Lees ook: Twee aarderijkskundeopdrachten is de max. Meer kan het internet van Noordeinde niet aan. 

Boer Gerrit van der Kolk woont kilometers buiten de bebouwde kom, vlak bij het Veluwerandmeer. Andere voorzieningen als riool en gasaansluitingen werden nooit aangelegd naar zijn boerderij, omdat het niet rendabel was. 'Ik geloof het ook pas als de kraan hier de bocht om komt', reageerde hij afgelopen weekend. 

Ook snel internet op school

Het betekent ook dat basisschool Het Noordermerk op Noordeinde een snelle internetaansluiting krijgt. Tijdens de lessen hapert het internet vaak, waardoor opdrachten niet laden op de laptop of geen liedjes gezongen kunnen worden. 

Binnen een jaar moet iedereen die zich heeft aangemeld, aangesloten zijn in het buitengebied. De juffen van de school hopen dat zij zo snel mogelijk worden aangesloten. 

Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl

Meer over dit onderwerp:
Gemeente Oldebroek
Deel dit artikel: