Nieuws

Twee politiemannen aangehouden

Twee politiemedewerkers zijn aangehouden vanwege de schending van het ambtsgeheim. De politiemannen werkten in twee verschillende teams (één in Gelderland en de ander in Overijssel).
ARNHEM - Twee politiemedewerkers zijn aangehouden vanwege de schending van het ambtsgeheim. De politiemannen werkten in twee verschillende teams (één in Gelderland en de ander in Overijssel).
De mannen zijn inmiddels ingesloten en worden verhoord door rechercheurs van de afdeling Veiligheid, Integriteit en Klachten. Het onderzoek staat onder leiding van het Openbaar Ministerie. De politie wil niet zeggen waar de mannen precies van worden verdacht.
'Integriteit is het kloppende hart van de politie. Een echte kernwaarde', zegt politiechef Oscar Dros. 'Het publiek mag van ons verwachten dat we bij elke indicatie van oninteger gedrag optreden, zoals we nu ook doen.'
Dros: 'Hoe lastig het ook is, we moeten ons oordeel nog even uitstellen. Politiemensen hebben dezelfde rechten als verdachte burgers; zij zijn onschuldig tot het tegendeel is bewezen.'
Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl