Laat je omscholen tot fietsenmaker! Er is een nijpend tekort aan

DOETINCHEM - Er is een schreeuwend tekort aan fietsenmakers in ons land en in de Achterhoek gaan ze daar wat aan doen. Een nieuwe opleiding in Doetinchem moet ervoor zorgen dat er meer reparateurs beschikbaar komen.

'Er zijn meer handjes nodig, dat is een vraag vanuit de fietsenbranche', zegt Paul Wagenaar van de Tweewieler Academy, het kennis-, opleidings- en trainingscentrum voor de tweewielerbranche. Samen met het Graafschap College en reïntegratiebureau BW Oost zijn zij de initiatiefnemer van de opleiding tot fietstechnicus.

Paul Wagenaar van de Tweewieler Academy vertelde op Radio Gelderland over de opleiding:

Meer fietsenmakers nodig, maar minder leerlingen

De vraag naar reparateurs is de laatste jaren toegenomen, maar landelijk is het aantal leerlingen gedaald tot 300. In de fietsenbranche werken ongeveer 8500 mensen en de verwachting is dat er nog meer medewerkers nodig zijn. 'Dat komt ook door de komst van de e-bike, waarbij onderhoud en reparatie meer werk is dan bij een gewone fiets', aldus Paul Wagenaar.

Tekst gaat verder onder de video:

Vorig jaar is de Tweewieler Academy een opleiding begonnen in Zeeland, de Achterhoek wordt de tweede plek. Ze richten zich op volwassenen, bijvoorbeeld zij-instromers. De gemiddelde leeftijd van de leerlingen in Zeeland is 35 jaar. Daarmee onderscheiden ze zich van de bestaande opleidingen van de ROC's.

Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl

Meer over dit onderwerp:
Gemeente Doetinchem Doetinchem
Deel dit artikel: