Nieuws

Nieuw asfalt op A348 is het neusje van de zalm en goed voor uw portemonnee

Gelderland heeft een primeur; een keurmerk voor asfalt. En dat asfalt ligt op de snelweg A348 tussen Velp en Dieren. Dit weekend is de weg met de opvolger van zeer open asfalt beton (zoab) bedekt. De snelweg gaat, als het goed is, maandagmorgen om 5.00 uur weer open voor het verkeer. © Omroep Gelderland
RHEDEN - Gelderland heeft een primeur; een keurmerk voor asfalt. En dat asfalt ligt op de snelweg A348 tussen Velp en Dieren. Dit weekend is de weg met de opvolger van zeer open asfalt beton (zoab) bedekt. De snelweg gaat, als het goed is, maandagmorgen om 5.00 uur weer open voor het verkeer.
Wegenbouwer Frank Bijleveld zegt dat het asfalt een fijnere structuur heeft dan zoab. Het gaat langer mee en is ook nog eens goed voor de portemonnee van de weggebruiker. Bijleveld: 'Auto's verbruiken minder brandstof.'
De tekst gaat verder onder de video.
Nieuw asfalt op A348 is het neusje van de zalm
De A348 is in beheer bij de provincie Gelderland. Die wil, laat Bijleveld weten, het nieuwe asfalt op meer plekken in de provincie aanleggen.
Volgens de provincie is in het buitenland veel belangstelling voor dit in Nederland ontwikkelde instrument. Onlangs presenteerden de initiatiefnemers het concept in Genève.
Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl