De Jong wint van De Jong, PSV landskampioen; rode kaart voor Siem

EINDHOVEN - PSV is landskampioen na een 3-0 overwinning op Ajax. Doetinchemmer Luuk de Jong was voor de EIndhovenaren met een doelpunt trefzeker. Bij Ajax, met Klaas-Jan Huntelaar uit Angerlo in de basis, viel Luuks broer Siem in. Maar hij haalde het einde van de wedstrijd niet.

De titanenstrijd tussen PSV en Ajax met een behoorlijke Gelderse inbreng en dus zelfs een broedertwist werd in het voordeel van de ploeg uit Eindhoven beslist.

Daardoor werd Luuk de Jong uit Doetinchem voor de derde keer kampioen met PSV. Marco van Ginkel uit Scherpenzeel, en oud-speler van Vitesse, deelde bij de kersverse landskampioen in de feestvreugde. Daarenboven: PSV-trainer Philip Cocu kwam als speler uit voor Vitesse en woonde lange tijd in Giesbeek.

Luuk de Jong eiste zijn vierde landstitel op. In 2010 deed hij dit met FC Twente en met dus PSV drie keer.

Invalbeurt Eloy Room 

Luuks oudere broer Siem de Jong begon bij Ajax als invaller, maar haalde de wedstrijd niet. Hij werd na een charge op PSV'er Arias door scheidsrechter Makkelie van het veld gestuurd. In de catacomben wachtte George de Jong zijn zoon op.

Luuk de Jong, die bij de Eindhovense ploeg tekende voor de 2-0, deed toen al niet meer mee. De jongste van de twee broers ging in de 56e minuut naar de kant voor Ramselaar.

Een minuut voor het verstrijken van de officiële speeltijd mocht bij PSV reservekeeper Eloy Room uit Nijmegen zijn opwachting maken. De oud-sluitpost van Vitesse viel in voor Jeroen Zoet.

Aanvoerder Marco van Ginkel van PSV kon zich geen mooier scenario bedenken. 'De titel pakken in zo'n wedstrijd is top. Iedereen wilde weten of wij echt beter zijn dan Ajax. Nou, dat kan je na vandaag wel zeggen toch', zei de middenvelder met een brede grijns tegen FOX Sports.
    
Met de titel mocht PSV zich voor de 24e keer de beste voetbalploeg van Nederland noemen.

Huntelaar nog nooit landskampioen

Bij Ajax stond Huntelaar in de basis. In de beginfase was hij dicht bij de openingstreffer op aangeven van Neres. Na rust werd hij vervangen door de Deen Dolberg.

De Achterhoeker wacht op zijn 34e nog altijd op zijn eerste landstitel. Wel won hij met Ajax twee keer de KNVB-beker en met het Duitse Schalke '04 de DFB-Bokal.  

Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl

Meer over dit onderwerp:
Doetinchem Scherpenzeel Betaald voetbal
Deel dit artikel: