Wordt Bronckhorst de wandelgemeente van 2018? U kunt stemmen

LAAG-KEPPEL - Wordt de Achterhoekse gemeente Bronckhorst dé wandelgemeente van Nederland? Of gaat die eer naar Hilvarenbeek óf naar Goeree-Overflakkee? De komende week kunnen wandelaars nog online stemmen voor de verkiezing van wandelkrant Te Voet. In Bronckhorst hopen ze de titel binnen te slepen.

Bronckhorst is met delen van het Pieterpad en het Trekvogelpad, en ook nog de 15 kilometer lange Hackfortse Enkroute rondom Vorden een echt wandelgebied. 

Tot en met 20 april kan er worden gestemd op deze site.

De tekst gaat verder onder de video.

Door de jaren heen is er geïnvesteerd om de wandelroutes in Bronckhorst te verbeteren. 'We werken in de Achterhoek, we hebben daar de stichting Achterhoek Toerisme voor', vertelt wethouder Jan Engels. 'We hebben al heel lang geleden ingezet op een fietsknooppuntennetwerk. En een aantal jaren geleden zijn we ook begonnen met een wandelknooppuntennetwerk. Dat is een enorme verrijking. Daarmee kunnen we alle lokale ommetjes aan elkaar knopen.'

Bronckhorst wordt ook tijdens twee etappes van de Achterhoekse Wandel4Daagse aangedaan. 'De wandelaars zijn lyrisch over de routes', weet marsleider Jo Weyers. 

Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl

Meer over dit onderwerp:
Gemeente Bronckhorst Achterhoek Natuur
Deel dit artikel: