Onder de motorkap: wat voor reis heeft deze poes achter de rug?

ARNHEM - Waar komt deze Europese korthaar vandaan? Het dier werd gevonden in Arnhem; ze zat onder een motorkap. De stichting die de poes heeft opgevangen zoekt zowel de eigenaar als de bestuurder van de auto.

Of ze een bizarre reis achter de rug heeft of slechts een blokje om ging, dat is volstrekt onduidelijk. Stichting Amivedi is op zoek naar het baasje van de korthaar.

Wie reed de blauwe Honda?

De poes werd enkele dagen terug in Arnhem gevonden aan de Groene Weide, bij Malburgen. Voorbijgangers hoorde gemiauw vanonder de kap van een blauwe hybride Honda Civic. Bij de Albert Heijn lieten zij het kenteken van de eigenaar omroepen.

Hij kwam naar buiten, opende de motorkap van zijn wagen en daar zat de kat. De voorbijgangers ontfermden zich vervolgens over het dier, de man vertrok.

Loek Schmohl van Amivedi Arnhem wil ook graag met de auto-eigenaar in contact komen, zodat zij een traject kunnen uitstippelen - dan kan worden nagegaan waar de poes wellicht is 'opgestapt'.

Het telefoonnummer van Amivedi is hier te vinden

Ze is niet gechipt, zegt Amivedi. Kenmerken: de poes heeft een witte neusbrug, witte kin, bef en borst en er zit wit tussen de achterpoten en de tenen.


 

 

 

Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl

Meer over dit onderwerp:
Huisdieren Arnhem
Deel dit artikel: