St. Maartenschool laat zich niet kisten, organiseert challenge voor gehandicapte leerlingen

UBBERGEN - Speciale software en apparatuur of andere aanpassingen die nodig zijn in het onderwijs: voor kinderen van de St. Maartenschool zit dat er op dit moment niet in. Terwijl zij daar wel behoefte aan hebben. Daarom organiseert de school een sponsorloop.

Kinderen van de St. Maartenschool, gelegen naast de gelijknamige kliniek, hebben een lichamelijke of meervoudige beperking of zijn erg ziek.

Geen geld

Door bezuinigingen van de laatste jaren ontstond een miljoenentekort die de school maar nét het hoofd kan bieden, maar de volgens de school noodzakelijke onderwijs-aanpassingen en extra zorg voor de leerlingen zitten er niet in, vertelt directeur Gillis Geschiere.

'Met de bezuinigingen is het zorgdeel voor ons onderwijs weggevallen. We krijgen nu alleen nog de toelage voor bijzonder onderwijs. Terwijl onze leerlingen vaak extra (fysieke) zorg nodig hebben.'

Estafette & trail

Om die reden vindt aanstaande zaterdag de MaartensChallenge plaats. Er wordt een estafetteloop gehouden en er is een trail door het glooiende terrein in de omgeving. Voor kinderen is er een kidsrun. Bij de school vindt een fair plaats en er zijn versnaperingen en een drankje te krijgen.

Geschiere denkt dat alles bij elkaar een paar honderd man op de challenge afkomt en hoopt op een opbrengst van 25.000 euro, waarmee onder meer software en apparatuur bekostigd kunnen worden. 

Meer informatie over de Challenge is hier te vinden

Niet op te grote voet

Geschiere weerspreekt het verhaal dat de noodlijdende situatie (mede) is ontstaan door meerdere jaren op te grote voet te hebben geleefd, zoals een ex-interim-directeur vorig jaar vertelde aan Omroep Gelderland.

'We hebben niet op te grote voet geleefd. Ik vind het verder niet passend om hierop in te gaan. Iedereen kan in onze boeken kijken en zien door wat voor tijd wij zijn gegaan. Wij richten ons nu op het opvangen van de bezuinigingen en op de MaartensChallenge', aldus de directeur.

Zie ook:

Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl

Meer over dit onderwerp:
Nijmegen Ubbergen Gezondheid
Deel dit artikel: