Duizenden euro's geïnd, auto in beslag genomen bij controle in Ede

EDE - Bijna vijftig automobilisten hadden hun zaakjes niet op orde vrijdagavond in Ede. Bij een grote verkeerscontrole in die plaats liepen zij tegen de lamp. Eén voertuig werd voor onderzoek in beslag genomen.

De verkeerscontrole vond plaats op het Van Dijkeplein in het centrum van Ede en duurde de hele avond. In die tijd werden 310 personenauto's, acht taxi's, zestien brommers en twaalf snorfietsen gecontroleerd.

Foto: Omroep Gelderland

Te snelle motor

Bij 49 mensen werd proces-verbaal opgemaakt. In totaal werd voor 26.000 euro belastingschuld geïnd.

Eén beginnend bestuurder had teveel gedronken, de eigenaar van een motorvoertuig met beperkte snelheid mag voorlopig de weg niet op omdat zijn motor te hard liep.

Drugs

Negen auto's zijn door de belastingdienst gevorderd. Twee mensen zijn aangehouden omdat zij mogelijk onder invloed waren van drugs en desalniettemin achter het stuur zaten.

Auto's worden afgevoerd, na controle door de politie. Foto: Omroep Gelderland

De bestuurders van twaalf brom- en snorfietsen moeten wachten op keuring van hun voertuig, omdat geconstateerd werd dat er gesleuteld was aan de constructie. Andere overtredingen betroffen vooral mankementen aan de auto, zoals te weinig bandenprofiel en zelfs een gat in de voorband.

 

Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl

Meer over dit onderwerp:
Gemeente Ede Ede Politie
Deel dit artikel: