Nieuws

Geen tennisfinale voor Bibiane Schoofs

Schoofs, hier op de foto in Australië.
Tennisster Bibiane Schoofs (29) uit Ede is er bij een ITF-toernooi op Sardinië niet in geslaagd de eindstrijd te bereiken. De als derde geplaatste Schoofs verloor in Santa Margherita Di Pula in drie sets van de Française Myrtille Georges: 6-3, 2-6, 5-7. © Tim Colijn
EDE - Tennisster Bibiane Schoofs (29) uit Ede is er bij een ITF-toernooi op Sardinië niet in geslaagd de eindstrijd te bereiken. De als derde geplaatste Schoofs verloor in Santa Margherita Di Pula in drie sets van de Française Myrtille Georges: 6-3, 2-6, 5-7.
Schoofs werd door Fed Cup-captain Paul Haarhuis gepolst om het volgend weekeinde op te nemen tegen Australië, maar ze besloot de uitnodiging naast zich neer te leggen.
Dankzij haar plaats in de halve finale in Italië, waar ze ook volgende week in actie komt, weet ze zich wel verzekerd van deelname aan het kwalificatietoernooi van Roland Garros.
Dit jaar wist Schoofs nog niet tot een tennisfinale door te dringen. Haar laatste titel dateert van februari vorig jaar, in het Duitse Altenkirchen.
Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl