Klachten over organisatie rally op de Veluwe

WEKEROM - Raceauto's scheurden zaterdag over de Veluwe tijdens een rally in Putten en de omgeving van Wekerom en Lunteren. Maar niet iedereen was er blij mee. Een aantal omwonenden en ondernemers in het gebied ergerde zich. Niet zozeer aan het racen, maar aan de gebrekkige communicatie van de organisatie.

Zo'n tachtig racewagens werden eerst gepresenteerd op het startpodium op industrieterrein Harselaar bij Barneveld. De drie etappes die op het programma stonden, werden even verderop gereden.

De tekst gaat verder de video.

Meerdere klachten

Een aantal wegen in de omgeving werd afgesloten voor de rally. Omwonenden die aan de route wonen klaagden over de gebrekkige communicatie van de organisatie. Bij Omroep Gelderland kwamen meerdere klachten binnen over de informatievoorziening rondom de race. De organisatie erkent dat die beter had gekund. 

Brief te laat

Het verwerken en oplossen van het grote aantal urgente ontheffingsverzoeken, van mensen die zaterdag hun erf af moesten bijvoorbeeld, daar heeft de organisatie zich een beetje aan vertild.

En dan was er nog de uitnodigingsbrief voor de informatieavond. Sommige mensen kregen de uitnodiging pas, toen de informatiebijeenkomst al geweest was. 

De organisatie hoopt de volgende keer de zaken beter af te kunnen handelen. 

Meer over dit onderwerp:
Veluwe Gemeente Ede Putten
Deel dit artikel: