Ontketend Vitesse boekt recordzege na ontslag Fraser

ARNHEM - Vitesse heeft meteen beterschap getoond na het ontslag van trainer Henk Fraser. Onder leiding van interim-trainer Edward Sturing werd Sparta thuis met 7-0 opzij gezet. De Arnhemmers wonnen nog nooit met zulke grote cijfers in eigen huis. Of het nou kwam dat Vitesse zo goed was, of Sparta zo slecht moet de komende weken gaan blijken als Vitesse de play-offs veilig wil spelen. Er is in ieder geval een hele goede eerste stap gezet.

EINDSTAND VITESSE - SPARTA: 7-0

90': Afgelopen!

85': En daar komt een debutant aan bij Vitesse. Jesse Schuurman komt in de ploeg, Mount gaat het veld verlaten.

82': GOAL! Nou, ik heb mijn zin nog niet afgetypt of hij ligt er al in. Een wonderschoon schot van Linssen in de verre hoek: de 7-0.

81': Het is Vitesse nog nooit gelukt om er zeven te scoren in een thuiswedstrijd in de eredivisie. Misschien vanavond?

78': GOAL! En Bruns doet meteen een duit in het zakje, Linssen stuurt hem met een goede steekpass weg en de Wierdenaar weet meteen te scoren.

76': Nog een wissel bij Vitesse. Foor gaat er vanaf, Bruns komt erbij.

73': GOAL! Vitesse komt op 5-0 na een schitterende aanval. Een voorzet van Mason Mount wordt van dichtbij binnen gewerkt door Tim Matavz.

69': Wissel aan de kant van Vitesse. Miazga gaat er vanaf, Van der Werff komt erbij.

64': Woede bij Dick Advocaat. Die niet snapt hoe Sparta zich zo makkelijk naar de slachtbank laat leiden.

Foto: Wil Kuijpers

59': GOAL! Vitesse gaat door met scoren tegen Sparta. Nu is het Bryan Linssen die naar binnen kan kruipen en schieten: 4-0.

54': Vooralsnog beleeft Edward Sturing een rustige eerste wedstrijd als interim-trainer.

Foto: Wil Kuijpers

46': We zijn weer begonnen.

45': Rust. Vitesse kan aan de thee met een ruime voorsprong.

45': ROOD! Kramer gaat er vanaf met een rode kaart nadat hij Büttner een smerige trap nageeft vol op zijn hoofd. Een bizarre overtreding.

42': En daar was de aanvoerder dichtbij een doelpunt. Maar zijn kopbal wordt van de doellijn gehaald. Een kopbal van Matavz gaat net naast. Weer veel gevaar van Arnhemse kant.

38': Guram Kashia speelt vandaag zijn 242e wedstrijd voor Vitesse. Daarmee komt hij op gelijke hoogte met Theo Janssen. 

34': Gejuich vanaf de tribune richting Edward Sturing. Vitesse is los en speelt goed. Maar dat komt ook omdat Sparta er werkelijk waar helemaal niks aan doet. Dit had onder leiding van een andere coach ook kunnen gebeuren.

30': GOAL! Vitesse lijkt helemaal los te zijn. Tim Matavz scoort ook weer eens voor het eerst in lange tijd. Hij frommelt de bal langs de keeper na een voorzet van Linssen.

25': Hoewel ze weinig te vieren hebben, hooguit de achterstand van FC Twente, maken de Sparta-supporters wel plezier in het uitvak. 

19': GOAL! 2-0 voor Vitesse. Net zoals Serero maakt nu Beerens zijn eerste treffer in het Vitesse-tenue. Hij krult de bal prima in de lange hoek.

15': Na een klein misverstand kan Linssen zomaar door de verdediging lopen, maar Sparta-doelman Huth kan voorkomen dat hij de 2-0 maakt. 

10': Vitesse heeft in de eerste tien minuten al meer mogelijkheden gehad dan in de laatste vier wedstrijden samen.

2': GOAL! We zijn amper begonnen en Vitesse staat al op voorsprong. Een afgeslagen voorzet komt voor de voeten van Thulani Serero die keihard uithaalt: 1-0.

19.45 uur: Daar zijn de spelers dan voor dit cruciale duel. 

19.40 uur: Hertog heeft zijn rondje gemaakt. Dan kan de wedstrijd bijna gaan beginnen.

19.35 uur: Thulani Serero mag ook van Edward Sturing weer beginnen. Kan de middenvelder het niveau van eerder dit seizoen weer oppakken? 

Foto: Wil Kuijpers

19.30 uur: Het blijft een mooi en bijzonder gezicht. Dick Advocaat een trainer met een grote staat van dienst staat weer in het GelreDome. Hij lijkt zoals altijd weer te genieten. 

19.25 uur: Jan van Norel is de nieuwe fysiektrainer bij Vitesse. Hij staat dus voor het eerst langs het veld, nu Jurgen Seegers meteen vertrokken is. 

19.20 uur: De verzorgers van Hertog nemen ook even polshoogte bij mascotte Vito. Zou het niet goed gaan met deze vogel?

19.15 uur: 'De kleine generaal' meldt zich ook in het GelreDome.

19.10 uur: De spelers zijn druk bezig met de warming-up.

19.00 uur: Voor Thomas Bruns en Mitchell van Bergen is deze opstelling wel een teleurstelling. De twee hadden misschien gehoopt op een basisplaats onder de nieuwe trainer. Maar zij zitten nog gewoon op de bank.

18.50 uur: De opstelling is bekend! Sturing gaat met dezelfde elf namen beginnen als vorige week, toen Vitesse nog onder leiding van Fraser verloor van NAC. 

Opstelling: Houwen, Karavaev, Kashia, Miazga, Büttner; Mount, Foor, Serero; Beerens, Matavz, Linssen.

18.45 uur: De interim-coach zal in ieder geval gesteund worden door het publiek op zijn 'eigen' tribune.

Foto: Wil Kuijpers

18.40 uur: Daar staat hij dan. Edward Sturing. Klaar voor zijn eerste duel van de vier...of worden het er nog meer?

Foto: Wil Kuijpers

18.35 uur: Eerder dit seizoen werd het 0-1 in Rotterdam. Mount besliste het duel.

18.25 uur: Vitesse heeft de drie punten meer dan hard nodig op dit moment. Zowel  ADO als Excelsior liggen ook nog te loeren op de play-off plaatsen. Met nog vier wedstrijden te gaan is dit de stand: 

Een plek bij de eerste 8 is noodzakelijk: 

6. PEC Zwolle 30-43
7. Vitesse 30- 42 
8. Heerenveen 30- 40
9. ADO Den Haag 30-40
10. Excelsior 30- 38

18.20 uur: Hij is er inmiddels niet meer bij, maar Henk Fraser zal de wedstrijd Vitesse-Sparta met meer dan gemiddelde interesse volgen. Zijn oude club speelt tegen zijn toekomstige club. De trainer zal uiteraard hopen dat Sparta wint, zodat het rechtstreekse degradatie kan ontlopen.

18.15 uur: De laatste keer dat Vitesse won, was thuis op 4 maart. Toen werd Ajax met 3-2 verslagen. Bryan Linssen was met twee treffers de grote man. 

Foto: Wil Kuijpers

Meer over dit onderwerp:
Arnhem Betaald voetbal Sport Vitesse
Deel dit artikel: