VIDEO: indrukwekkende stille tocht voor 4-jarige Inke

ARNHEM - Honderden mensen hebben zondag meegelopen in een indrukwekkende stille tocht voor de overleden Inke (4). De kleuter kwam afgelopen woensdag om bij een brand op een woonwagenkamp in Arnhem-Zuid. De familie heeft een stichting in het leven geroepen voor jonge slachtoffers van brand en hun families.

De tocht begon vanaf het Immerlooplein, daar wonen de opa en oma van Inke. Vanaf daar werd naar de plek gelopen 'waar hij zijn leventje liet', zoals in een uitnodiging viel te lezen.

De tekst gaat verder onder de video en de foto's.

Bij de rampplek werden bloemen gelegd en ballonnen opgelaten. 

Woensdag is uitvaart

De tocht was georganiseerd door familie van het jongetje, in overleg met de ouders. De uitvaart vindt woensdag plaats. Na afloop noemde de oom van de jongen, Louis van der Vreede, de stille tocht 'indrukwekkend'. 'Het voelt als een gigantische steun voor de familie, dat er zoveel mensen aanwezig waren.'

De tekst gaat verder onder de video.

Geld naar nieuwe stichting

De familie krijgt zoveel (financiële) steun dat ze het geld dat overblijft onderbrengt in Stichting Inke. Die stichting gaat families helpen waarbij kinderen het slachtoffer zijn van brand. Te denken valt aan hotelkosten voor ouders als kinderen naar het brandwondencentrum in Beverwijk moeten.

Op 23 mei is in Westervoort een benefietconcert voor de familie. De organisator, zangeres Bertha Verbeek uit Gouda en zelf woonwagenbewoner, denkt daarmee 30.000 tot 35.000 euro in te zamelen. 

Zie ook: 

Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl

Meer over dit onderwerp:
Brand
Deel dit artikel: