Doodgewone amateurvoetballers worden wellicht grote tv-sterren

ARNHEM - 'Hij niet' en 'nu een tandje erbij jongens'. Het zijn kreten die je normaal gesproken op een zaterdag of zondag hoort als je op een amateurvoetbalveld staat te kijken naar het voetbal. De rest van Nederland kent de verhalen over de derde helft wel. Die voetballers blijven over het algemeen wat anoniem, maar spelers van DVS Ermelo 6 en Spero 7 uit Elst maken kans landelijke tv-sterren te worden.

Die ploegen kunnen namelijk kampioen worden in hun competitie en doen mee aan de wedstrijd KampioensKoorts van FOX Sports. Dat betekent dat ze hun kampioenswedstrijd uitgezonden kunnen krijgen op televisie. 

Er hebben zich 923 teams aangemeld en tot afgelopen zaterdag kon er gestemd worden op de teams. Spero 7 en DVS Ermelo 6 hebben voldoende stemmen gekregen om in de top tien te komen, al was dat nog een uitdaging voor Spero. 'Wij dachten vrijdag echt niet dat we genoeg stemmen zouden krijgen, maar via Koen Weijland (E-sporter van Ajax. red.) kwam er nog een promotiefilmpje online op zijn Instagram. Dat heeft ons nog flink wat stemmen opgeleverd', zo vertelt Michiel Cornelissen van Spero 7.

Jury overtuigen

Zaterdag mogen de tien overgebleven ploegen zich melden in de studio bij FOX Sports. Daar moeten de teams een jury overtuigen van het feit dat ze het leukste team zijn. 

'Wij hebben al een goed marketingplan bedacht', vertelt Cornelissen. We proberen met social media aandacht voor ons te winnen en ook zo jonge voetballiefhebbers enthousiast te maken om zich aan te sluiten bij een voetbalvereniging.'

En op de sociale media gaat het Spero al aardig af. Koen Weijland sprong dus al in de bres voor Spero, maar nu biedt ook de aanvoerder van Vitesse een helpende hand. 

Winnaar?

Of Spero 7 en DVS Ermelo 6 daadwerkelijk een grote kans gaan maken op een tv-debuut wordt morgen bekend, dan blijven er nog drie ploegen over. Op 29 april moet duidelijk worden welke ploeg daadwerkelijk wint.

Zie ook: Van de spelersbus tot veertien camera's: amateurvoetballers in de schijnwerpers

Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl

Meer over dit onderwerp:
Elst Ermelo Sport
Deel dit artikel: